3 zile in cetatile naturii, Parcul Natural Apuseni

cover padis cu titlu

Zona Padis este cea mai frumoasa si mai vestita din Muntii Apuseni, avand un impresionant complex carstic si o concentratie foarte mare de obiective importante, mare varietate de forme, unice in tara si chiar in Europa, cum ar fi Complexul Carstic Cetatile Ponorului. Pe scurt, este un loc care trebuie vizitat in aceasta viata! Un loc in care vei intalni,  cele mai surprinzatoare obiective naturale, cum ar fi:  chei, cascade, pereti impozanti, pesteri cu apa, pesteri cu gheata, avenuri. Este un loc de care te vei indragosti la prima vedere si pentru totdeauna. 

Ziua 1: Ajunsi in Poiana Glavoi, astazi ne vom cunoaste mai bine, vom face o plimbare usoara pentru a intra in atmosfera Apusenilor si vom pregati planul de bataie pentru urmatoarele zile de neuitat.

Ziua 2: Dupa un mic dejun copios, cu placinte calde locale si traditionale, ne pregatim pentru o aventura de aproximativ 8 ore, cu numele: Circuitul Cheile Galbenei. Ii spunem Aventura, pentru ca veti avea parte de pestera cu gheata numita “Focul viu” (veti vedea la fata locului de ce se numeste asa), puncte de belvedere ametitoare (Pietrele Galbenei), vom parcurge cheile Galbenei  (chei de o salbaticie si frumusete rara), pe lanturi si cabluri fixate pe stanca (da Doamne sa fie apa mare! J), in capatul cheilor veti avea parte de o surpriza oferita de natura, promit sa fie WOW J. Pornind mai departe, surprizele se tin lant si pe…lanturi J, nu veti sti in ce parte sa va mai uitati, sa mai fotografiati. Ultimul obiectiv din aceasta zi va fi impresionantul aven Bortig  cu diametru de 34 m si o adancime de 54 m!  Este impresionant si ametitor sa fii la marginea lui… Prea multe obiective pentru o zi? Oh..si cate mai avem si tot nu ne vom satura.

Ziua 3: Un pic obositi, cu febra musculara? Uitati repede de ele pentru ca astazi v-am pregatit la piece de resistance! Circuitul Cetatile Ponorului, un traseu mai scurt decat cel de ieri, insa mai solicitant, spectaculos, plin de adrenalina si ce vreti voi, toate la un loc. Veti patrunde in cetatile naturii, unde veti avea impresia ca sunteti un super erou dintr-o poveste. Surprizele vor fi treptate si ascendente, incepand cu punctele de belvedere numite “Balcoane”, aflate deasupra peretilor care strajuiesc intrarea in pestera Cetatile Ponorului. Punctul culminant va fi parcurgerea pesterii, intrand pe portalul mic si iesind pe portalul mare. Pestera este strabatuta de apa (din nou ne rugam sa fie apa mare J), ceea ce ne face sa asistam la un spectacol impresionant de lumini si cascade care curg peste bolovani imensi. La iesirea din pestera, cand credeam ca totul s-a terminat, dupa o catarare pe lanturi, vom admira impresionantul portal al pesterii, care are 74m inaltime, fiind cel mai mare portal din Romania.

Experienta in sine nu se poate descrie in cuvinte, prin urmare va invitam sa o traiti. Cu siguranta nu o veti uita!

Unde: Parcul Natural Apuseni

Perioada: Mai-Septembrie

Organizatori: Outdoor Activities in Romania & Iubesc Natura

Tipul activitatii: hiking, trekking

Nivel de dificultate: mediu

Numar minim de participanti: 4

Numar maxim de participanti: 10

Pret: La cerere (in functie de numarul participantilor  si de serviciile solicitate)

IMPORTANT: Programul poate fi modificat fara anunt in prealabil, in functie de conditiile meteo precum si de conditia fizica a participantilor.

 Solicita oferta