4 zile in Muntii Parang, 4 zile de poveste!

cover parang nou

Multa vreme am crezut ca nu se poate spune ca un munte este mai frumos ca altul deoarece fiecare vine cu ceva diferit. Cand am ajuns in masivul Parang m-am indragostit imediat de salba de lacuri glaciare, de vaile largi, de punctele de belvedere din creasta… Si nu mi-a mai trecut!

DE CE SA VII IN PARANG?

– Vei vedea Lacul Calcescu si imprejurimile ce constituie rezervatie naturala. Nu mai zic de fotografiile care se pot face in zona. E plin de lacuri mai mari si mai mici si de flora diversa. Un adevarat colt de Rai!

– Vei urca pe Acoperisul Olteniei, Varful Parangul Mare, 2519m

– Vei merge pe Transalpina, cea mai inalta si frumoasa sosea din Romania

Te-am convins?

Vino cu noi ca sa descoperi bijuteriile Parangului. Cine stie…poate devine muntele tau preferat!

Ziua 1: Ne intalnim in statiunea Ranca, la poalele Parangului. Seara avem cazare asigurata la pensiune. Ne imprietenim si discutam planul pentru zilele urmatoare.

Ziua 2: Ziua incepe cu o plimbare pe cea mai inalta si frumoasa sosea din Romania: Transalpina, sau Drumul Regelui. De o frumusete deosebita, traseul ne ofera privelisti de vis catre inaltimile Parangului.

Catinel – catinel ne indreptam catre valea in care se afla Lacul Calcescu, monument al naturii. Imprejurimile constituie rezervatie naturala(floristica si peisagistica).

Seara o vom petrece la cort si vom sta la povesti.

Ne-am gandit si la o tema interactiva: CARE A FOST CEA MAI DIFICILA SITUATIE IN CARE V-ATI AFLAT PE MUNTE SI CUM ATI REZOLVAT-O?

Dupa seara de povesti dam stingerea pentru ca urmeaza…

Ziua 3: Astazi parasim Lacul Calcescu si urcam inapoi in creasta. Ce poate fi mai frumos decat sa admiram privelistea coplesitoare de pe Varful Parangul Mare? Sau sa contemplam impreuna spre Caldarea Rosiile?

Incerc sa ma abtin si sa nu va spun despre un frumos punct de belvedere pe care l-am descoperit cand am fost in zona..Ooops! Mai multe insa veti vedea la fata locului. Seara toata lumea participa la actiunea interactiva si muncitoreasca de punere a cortului, in zona crestei. Avem si surpriza emisiunii: BANCURI PE DIFERITE TEME. Ce poate fi mai frumos decat hlizeala la cort?

Ziua 4: Cum calatorului ii sade bine cu drumul, astazi pasii ne vor indrepta catre Refugiul Agatat(veti vedea de ce se numeste asa) iar mai apoi catre cabana Groapa Seaca. Mai avem de admirat minunatii ale naturii precum Lacul Lung, Lacul  Zanoaga stanei si veti vedea cu ochii vostri de ce Parangul este numit “cimitir aviatic” pentru ca ne vom intalni cu epave ale navelor prabusite in acest masiv. Cunoscatorii spun ca sunt epave care apartin si unui avion militar hitlerist.

De la Groapa Seaca ne vom intoarce la Ranca.

Unde: Muntii Parang

Perioada: Aprilie-Noiembrie

Organizatori: Outdoor Activities in Romania & Iubesc Natura

Tipul activitatii: trekking

Nivel de dificultate: mediu

Numar minim de participanti: 4

Numar maxim de participanti: 10

Pret: La cerere (in functie de numarul participantilor si de serviciile solicitate)

IMPORTANT: Programul poate fi modificat fara anunt in prealabil, in functie de conditiile meteo precum si de conditia fizica a participantilor. 

Solicita oferta