Legende si via ferrata in Muntii Apuseni

cover ocolis

Te invit sa calatorim impreuna, asa cum nu ai mai facut-o niciodata. Te vom purta trei zile pe taramul povestilor, al aventurii, al traditiilor si al naturii imbracate in haine festive.

Imagineaza-ti urmatorul tablou: TU, in inima muntilor, la ceas de seara, intr-o casuta de la tara, gustand bucate de casa si paine aburinda de pe vatra din care rupi impreuna cu cei dragi. Asculti ca un copil si esti absorbit de legendele si povestile care impanzesc meleagurile vechi. Dupa multa voie buna, inconjurat de oameni frumosi, spui noapte buna si asezi capul pe perna moale, zambind. Ai un somn dulce si linistitor, la aer curat de tara, pana dimineata, cand te trezesc sunetele cocosilor harnici. Iti pregatesti desaga in spate, urmand sa fii purtat in taramul de basm al rezervatiei Scarita Belioara, acolo unde s-au nascut legendele auzite.

Dupa o zi in care ti-ai incantat vazul si sufletul cu peisaje divine, salbatice si prea putin atinse de om, ajungi acasa si stai in jurul focului cu o paturica de lana pe tine, cu un bol de ceaun in brate, rememorand ziua, savurand atmosfera din jurul tau, impartasind alaturi de prieteni toate trairile tale. Calatoria continua in taramul Cheilor Turzii, in cel mai frumos mod cu putinta, pe culmile cheilor, “where eagles dare”, pe frumosul traseu de via ferrata. Vei fi impreuna cu oameni de nadejde, temerari, va veti bucura impreuna de frumusete de la inaltimi, va veti strange mainile ca fratii. Te bucuri ca aceasta calatorie te-a purtat atat de sus pe toate planurile. Ai vizualizat acest tablou? Te regasesti in el? Vino alaturi de noi sa il vezi, sa il auzi, sa il simti din plin alaturi de noi.

Ziua 1: La amiaza vom ajunge in Comuna Ocolis, Jud. Alba, la Casa Partizanilor. Pana Duminica va fi casuta noastra. Ne vor astepta surprize din partea gazdelor, pe care nu le pot dezvalui, dar va indemn sa aveti aparatele foto pregatite. Vom lua cina impreuna, cu bucate traditionale de casa, de la mama lor. Gazdele ne vor incanta cu povestile si legendele imprejurimilor. Va garantez ca va va deschide apetitul de explorare si visare. Deja ne vom cunoaste bine, iar dupa ce ne organizam pentru ziua urmatoare mergem la somn. Somn in pat la tara, cu miros de lemn…ce frumos…

Ziua 2: Dis de dimineata, treziti de cocosi si alte triluri, luam mic de dejun, bocanci, merinde pentru traseu, si pornim sa vizitam rezervatia Scarita Belioara. Ne vor insoti chiar gazdele, oamenii locului, si o vor face asa cum stiu ei cel mai bine: cu patos, dragoste fata de natura. Bineinteles, calatoria va fi insotita si de povestiri, numai bine vom intra cu totul in imaginea de basm: pe langa salbaticia locului, animalele salbatice, casute cu acoperis de paie si varfuri muntoase sub forma de turle. Fermecati si incantati ne vom intoarce la Casa Partizanilor unde ne asteapta mancare calda, proaspata. Ne vom petrece seara in jurul focului, infofoliti ca omizile, raspandind povesti si voie buna.

Ziua 3: Treziti, spalati si infulecati fugim in Cheile Turzii. Aici ne asteapta echipa Sky Fly cu un traseu de via ferrata. Poate ati auzit de traseu, poate nu…acum aveti ocazia sa-l gustati cu maini, picioare si suflet .:-) Echipati si instruiti bine, ne vom catara pe culmile cheilor, vom admira peisajele din cele mai indraznete unghiuri. Cu siguranta va fi o experienta de neuitat. Si uite asa, fermecati, curajosi si victoriosi, vom incheia aici povestea noastra, dar cu amintiri deosebite, prietenii noi, imagini frumoase intiparite pentru totdeauna.

Unde: Muntii Apuseni, Rezervatia Scarita Belioara, Cheile Turzii

Perioada: Aprilie-Noiembrie

Organizatori: Outdoor Activities in Romania & Iubesc Natura

Parteneri: Pe meleaguri apuseneClubul Sportiv Sky Fly

Tipul activitatii: trekking, via ferrata

Nivel de dificultate: mediu

Numar minim de participanti: 4

Numar maxim de participanti: 10

Pret: La cerere (in functie de numarul participantilor  si de serviciile solicitate)

IMPORTANT: Programul poate fi modificat fara anunt in prealabil, in functie de conditiile meteo precum si de conditia fizica a participantilor. 

Solicita oferta